Inici | www.academia.cat | contacte | Avís Legal | Català · Castellano · English
Ho sentim, aquest contingut no està disponible en l'idioma actual

Temes de Divulgació

"Distingits amics: la meva filla ha perdut el sentit del gust (no el de l'olfacte), especialment el del dolç, i el metge que ha visitat (viu a Nova York) li ha dit que probablement és un virus i que probablement li marxarà sol. Teniu vosaltres experiències semblants? Què m'aconselleu?

Moltes gràcies a la bestreta."

Li remeto la resposta de un membre de la nostra societat destacat durant la seva trajectoria en relació als temes de Rinologia:

√ʬĬúMoltes gr√ɬ†cies per confiar-me la pregunta que ens fa la senyora Isabel Clara Sim√ɬ≥. La veritat es que, al llarg de quasi 42 anys de vida professional, nom√ɬ©s he tingut la oportunitat de diagnosticar, si no recordo malament, 12 casos de ag√ɬ®usia pura y , tal com indica la senyora, sempre varen cursat, donada l√ʬĬôabs√ɬ®ncia especificitat total dels receptors gustatius, amb una p√ɬ®rdua predominant d√ʬĬôun del quatre gustos fonamentals.

Si la mem√ɬ≤ria no em falla, 11 dels 12 casos varen recuperar el sentit del gust total o parcialment, per√ɬ≤ tots ells amb una sensaci√ɬ≥ satisfact√ɬ≤ria de recuperaci√ɬ≥ de la qualitat de vida. Solament un cas, en que la ag√ɬ®usia va apar√ɬ®ixer despr√ɬ®s d√ʬĬôun fort proc√ɬ©s gripal, no va recuperar res en absolut.

El tractament emp√ɬ≠ric sempre fou el mateix: corticoterarapia sist√ɬ®mica i complex vitam√ɬ≠nic B√ʬĬĚ.

Societat Catalana d√ʬĬôOtorinolaringologia i Patolog√ɬ≠a Cervicofacial

 

 

Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Major de Can Caralleu, 1-7 (08017) Barcelona. Tel. 93.203.10.50 FAX 93.203.26.18 - scorl@academia.cat