Inici | www.academia.cat | contacte | Avís Legal | Català · Castellano · English
Ho sentim, aquest contingut no està disponible en l'idioma actual

Temes de Divulgació

"Apreciats Srs:

La meva consulta va per algun otorrinolarigòleg, que em vulgui ajudar a prendre la decisió d’operar-me o no. Em dic E., tinc 32 anys i des de petita he patit de Amigdalitis repetitives, que m’han deixat unes amígdales críptiques, i bastant grans i atrofiades.

En els Ăşltims quatre anys, he tingut amigdalitis:
    2002 2 cops l’any
    2003 2 cops l’any
    2004 1 cop l’any
    2005 1 cop l’any
El problema afegit que tinc, és que com tinc unes amígdales críptiques, se’m dipositen restes de menjar, amb el conseqüent problema d’halitosi, que em preocupa moltísim.

Ho vaig comentar amb el meu metge, que em va enviar a l’especialista i em va comentar que la solució a això era operar-me d’amígdales. A finals de febrer em faig ja les proves preoperatòries.

Però tinc una mica de por per què la operació en adults és complicada, i a més el postoperatori és bastant dolorós.

Em poden assessorar, veient el meu cas, si pel meu historial i pel meu problema d’halitosi, és suficient per justificar una amigdalectomia???

Moltes grĂ cies per la seva ajuda.

Salutacions."

Hola Eva:

Les indicacions per treure les amígdales avui dia son, les amigdalitis infeccioses repetides de tipus bacterià (pus i febre alta), l’obstrucció respiratòria nocturna i evidentment els tumors.

De forma molt excepcional s’han de treure per les molèsties que originen els dipòsits de menjar i de descamació amigdalar a les criptes de les amígdales (ho anomenem caseum). Cal diferenciar be entre aquest problema i el infecció.

També es molt important diferenciar entre les “angines” bacterianes i les víriques. Si son aquestes últimes la cirurgia no et resoldria el problema i en canvi en les bacterianes sí. Es ben segur que el teu ORL ho sap diferenciar sobradament i el seu consell es el que hauràs de seguir.

Societat Catalana d’Otorinolaringologia i Patología Cervicofacial

 

 

Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Major de Can Caralleu, 1-7 (08017) Barcelona. Tel. 93.203.10.50 FAX 93.203.26.18 - scorl@academia.cat