Inici | www.academia.cat | contacte | Avís Legal | Català · Castellano · English
Ho sentim, aquest contingut no està disponible en l'idioma actual

Temes de Divulgació

"Buenos dias,

Estoy pensando en pasar por el quirofano para solucionar mi problema de ronquido, queria solicitarles un listado de medicos que intervengan esta patologia por radiofrecuencia en la ciudad de Barcelona, yo me pondria en contacto directamente con ellos. Gracias."

Apreciado V.:

En prime rlugar le pedios disclpas por el retraso en la respuesta de su correo. No podemos facilitarle el listado de todos los médicos que en la ciudad de Barcelona realizan la técnica de radiofrecuencia. La Sociedad Catalana no tiene registrado ningún listado en este sentido. Por lo tanto no nos parece justo nombrarle únicamente aquellos que personalmente podamos conocer y no hacerlo con los que no sea así.

Sentimos mucho no poder ayudarle pero no dude en contactar con nosotros siprecisa alguna otra información.

Societat Catalana d’Otorinolaringologia i Patología Cervicofacial
"Hola bon dia,

Tinc diagnosticat un grau de apnea obstructiva severa de 36,2 per hora, porto 3 anys dormint amb un cpap i he perdut pes. Hi ha alguna possiblitat, que amb l'ús continuat del cpap pugui arribar ha deixar de tenir apneas?, i no necessitar més el cpap per dormir?

Moltes gràcies."
El tractament amb CPAP, resol de manera prou satisfactòria l’apnea obstructiva del son i redueix les seves conseqüències negatives. Malgrat tot, si no hi ha un canvi radical en l’individu, per exemple una important reducció de pes o hi ha una cirurgia sobre la via aèria superior que ho resolgui, el CPAP, s’ha de mantenir per sempre. Per tal d’avaluar si hi ha alguna altre opció terapèutica fora del CPAP, en el seu cas concret, hauria de consultar un especialista en cirurgia de la via aèria superior (ORL o Cirurgià Maxil•lofacial) o un dentista que conegui a fons aquesta malaltia, per tal d’avaluar altres opcions com els dispositius d’avançament mandibular.

Societat Catalana d’Otorinolaringologia i Patologia Cervicofacial

 

 

Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Major de Can Caralleu, 1-7 (08017) Barcelona. Tel. 93.203.10.50 FAX 93.203.26.18 - scorl@academia.cat